Світ

У Швеції дозволили в’їзд для сезонних робітників

Для сезонних робітників буде дозволено в’їзд в країну на підставі того, що вони виконують критично важливі функції у Швеції.

Уряд Швеції дозволив в’їзд в країну для сезонних робітників з 8 червня. Про це повідомила прес-служба шведського уряду.

«Сьогоднішнє рішення уряду має на увазі, що для сезонних робітників у сфері сільського господарства, лісового господарства та садівництва може бути зроблено виняток і їм може бути дозволений в’їзд в країну на підставі того, що вони виконують критично важливі функції у Швеції», — йдеться в повідомленні.

Зазначено, що уряд вирішив внести поправки до постанови про тимчасову заборону в’їзду у Швецію відповідно до рекомендацій Єврокомісії. Згідно з ними, сезонні робітники в сільському господарстві вважаються однією з критично важливих для життєзабезпечення країни груп.

Крім того, уряд зробить виняток із заборони на в’їзд для осіб з видами на проживання у Швеції, які через заборону на в’їзд виявилися розлучені з родичами, що проживають в країні.

При цьому поточна заборона на в’їзд у Швецію з-за меж ЄС, запроваджена з метою запобігти поширенню коронавірусу, діє до 15 червня.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net