Соціум

У Слов’янську відбулася презентація третього тому «Книги пам’яті України»

На її сторінках увічнені імена воїнів-визволителів, які загинули, померли від ран або зниклих без вести на території Донецької області в 1941-1943 роках. 3650 чоловік увіковіченні на сторінках цього тому, передає s-plus.tv.

Під час презентації Едуард Арутюнян зізнався, створенню Книг пам’яті він присвятив значну частину свого життя. А попереду видання четвертого тому, також ведеться робота над п’ятим. Кожній загиблій людині треба приділити час. Але таку кропітку роботу не зробити без команди.

Слова величезної подяки звучали на адресу всіх людей, які на волонтерських засадах виконували важку і копітку роботу по обробці інформації. Серед них: працівники органів місцевого самоврядування, члени пошукової групи «Плацдарм», представники громадських організацій і прості жителі міста, які відчувають потребу приєднатися до такої великої справи. Книга пам’яті — це масштабний науково-дослідний проєкт. Особисті історії наших земляків є безцінними свідченнями епохи, які допомагають осмислити героїчну і трагічну історію.

Слов’янськ добре відомий як в Україні так і за кордоном, як місто, в якому активно ведеться робота з вшанування пам’яті про великий подвиг народу у Другій світовій війні. Ця робота триває вже багато років і залишається актуальною і понині. Також планується презентація нового тому Книги у Києві.

Нагадаємо, що Едуард Арутюнян був нагороджений орденом Союзу вірмен України «Активний діяч діаспори». Дані, отримані в результаті його багаторічного дослідження, увічнять пам’ять жертв 1941 — 1943 років, а також безсумнівно зроблять внесок у патріотичне виховання наступних поколінь не тільки Донеччини, а й всієї України.