ГоловнеПолітика

У США стурбовані зростанням військової могутності Китаю

Китай високими темпами нарощує свою військову міць і вже до середини століття зможе здобути перемогу над США в разі збройного конфлікту. Про це заявив Об’єднаного комітету начальників штабів (ОКНШ) ЗС США Марк Міллі на заході Wall Street Journal.

Як вважає Міллі, вже до 2035 року військовий потенціал Китаю зрівняється з американським.

«Вони йдуть шляхом, щоб спробувати домогтися цього. Безумовно, це — серйозний виклик безпеці Сполучених Штатів зараз і в найближчі роки», — сказав військовий, додавши, що для захисту від амбіцій Китаю США повинні розвивати свою власну економічну і військову міць.

Міллі попередив: «Ми не хочемо, щоб конкуренція між великими державами переросла у війну між ними. Це було б катастрофою».

Нарешті, американський військовий наголосив, що армія США повинна бути готова до наступальних і оборонних дій в космосі і кіберпросторі, особливо проти Китаю і Росії, які активно розвивають військовий потенціал в цих сферах.

Нагадаємо, що раніше США вперше збили балістичну ракету з корабля. Есмінець ВМС США вперше збив міжконтинентальну балістичну ракету-мішень під час важливих випробувань.