ГоловнеЕкономіка

У США виділили рекордні $2,3 трлн на підтримку економіки

У США обидві палати Конгресу США ухвалили законопроект, яким передбачено пакет заходів на виділення $2,3 трлн для підтримки економіки в умовах пандемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначено, що це один з найбільших бюджетних документів, які будь-коли розглядав Конгрес США. Його можна порівняти тільки з Актом CARES — першим пакетом допомоги американським громадянам і бізнесу, який містив $2,2 трлн і був прийнятий наприкінці березня.

Нинішній законопроект, зокрема, виділяє $1,4 трлн на витрати федеральних установ, що охоплюють, зокрема, питання транспорту, сільського господарства, охорони здоров’я, національної безпеки і зовнішньої політики, говориться в повідомленні.

Окрема частина передбачає виділення $900 млрд для стимулювання малого бізнесу за допомогою програми захисту зарплати. У зв’язку з цим затверджується, зокрема, збільшення на $300 щотижневих федеральних виплат з безробіття. Пакет підтримки також включає стимулюючі чеки по $600 для більшості громадян США.

Раніше повідомлялося, що в США законодавці прийшли до згоди щодо нового пакета заходів стимулювання економіки на тлі пандемії. У Білому домі вже заявили, що президент має намір підписати новий проект закону.