Прогрес

У США встановили світовий рекорд швидкості пересування на землі

Стримлайнер змогли розігнати до середньої швидкості в 757 кілометрів на годину і тим самим встановили новий світовий рекорд на авто з поршневим двигуном внутрішнього згоряння.

У США на соляному озері Бонневіль стримлайнер Speed ​​Demon встановив новий світовий рекорд швидкості пересування по землі серед автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння. Стримлайнер розігнався до 775 кілометрів на годину, повідомляється в Facebook.

Незважаючи на максимальну швидкість, яку видав Speed ​​Demon, за рекорд записали середній показник двох заїздів — 757 кілометрів на годину.

Стримлайнер оснащений шестилітровим V8 HEMI від Chevrolet з подвійним турбонаддувом. Speed ​​Demon видає 2500 кінських сил, у нього семиступінчаста автоматична коробка передач. Агрегат має чотири колеса, два передніх розташовуються одне за одним.

Попередній рекорд належав також Speed ​​Demon і був встановлений в 2018 році. Стримлайнер розігнали до 722 кілометрів на годину.

Нагадаємо, що найшвидше авто у світі виставили на торги. Його продають на аукціоні за 20 тисяч доларів. Авто стоїть без руху вже більше десяти років.

Також ми писали, що в Україні автомобіль Mercedes S63 перевищив швидкість 12 разів за день.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net