Соціум

У Токіо встановили прозорі громадські туалети

У столиці Японії Токіо з’явилися громадські туалети, зроблені з прозорого матового скла. Автор проекту — лауреат Прітцкерівської премії, архітектор Шігеру Бану, пише The Guardian.

Хитрість місць усамітнення полягає в тому, що як тільки в кабінку заходить змушений справити свою нужду, то скло з прозорого стає матовим, і чим саме займається відвідувач туалету, перехожим не видно.

Бану придумав нанести на скло спеціальну плівку. Коли в кабінці нікого немає, на плівку подається електрика — і вона пропускає світло. Як тільки кабінку закривають зсередини, до електрики перекривається доступ — і стіни стають непрозорими.

Усі туалети розділені на три зони: чоловічу, жіночу і для осіб з особливими потребами. У приміщенні є унітаз, раковина і пеленальний столик.

Також високотехнологічні туалети вночі освітлюють прилеглу територію.

«Є дві проблеми з громадськими туалетами, особливо в парках. По-перше, видно, чи чисто всередині і чи не зайнятий він, а по-друге, проглядається, чи не затаївся у вбиральні злочинець», — підкреслив автор винаходу.

Як повідомлялося раніше, NASA оголосило конкурс на кращий туалет для Місяця. У конкурсі можуть брати участь абсолютно всі охочі, включаючи неповнолітніх. Переможця чекає грошовий приз — 35 тис. доларів і екскурсія в NASA.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net