Men's & Women's

У травні зафіксоване значне зростання ринку електрокарів в Україні

За травень 2020 року було зареєстровано в півтора рази більше електрокарів, ніж за травень 2019 року.

В Україні в травні 2020 року зареєстрували 943 електромобілі — це на 300 машин більше, ніж за аналогічний період 2019 року. Про це повідомляє Укравтопром у п’ятницю, 5 червня.

«Український ринок автомобілів на електротязі в травні досяг позначки 943 штук, що рівно на 300 штук більше, ніж роком раніше», — сказано в повідомленні.

В Україні було зареєстровано 915 легкових електромобілів — у 1,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Крім того, зареєстровано ще 28 комерційних електромобілів, що на 15% менше, ніж у травні 2019 року.

При цьому в травні українці найчастіше реєстрували старі комерційні електрокари. Найпопулярнішою маркою стала Renault Kangoo Z.E., 22 авто якого були придбані в минулому місяці.

Зазначається, що на ринку легкових електромобілів в травні великим попитом користувалися також уживані машини. Так, минулого місяця в Україні було зареєстровано 60 нових легкових електрокарів і 855 — уживаних.

Найпопулярніша марка легкових електрокарів у травні — Nissan Leaf, 282 авто якого були придбані в Україні протягом травня. На другому місці опинилася Tesla Model S з 136 легковими електромобілями, зареєстрованими в минулому місяці. Третє місце за популярністю зайняла марка Tesla Model 3, 128 електрокарів якої було придбано в Україні в травні.

П’ятірку найпопулярніших електромобілів замикають Chevrolet Bolt EV (50 авто придбано в травні) і Tesla Model X (45 авто).

Нагадаємо, що раніше в Україні продажі електрокарів упали в 14 разів. Причина обвалу була в тому, що сервісні центри МВС не приймали документи на оформлення покупки уживаних машин у зв’язку з карантином.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net