Men's & Women's

У Туркменістані бюджетницях заборонили фарбувати волосся і робити манікюр

Також жінкам заборонили носити на роботу «широкі коміри, пишно прикрашені національними візерунками». Влада вважає, що коміри повинні бути скромними.

Чиновниць і працівниць бюджетних установ Ашхабада зобов’язали дотримуватися «правил зовнішнього вигляду». Про це повідомляє туркменська служба Радіо Свобода/Радіо Азатлик.

Бюджетницях, зокрема викладачкам шкіл і вузів, заборонили знебарвлювати волосся, носити накладні вії, робити татуаж брів, манікюр і педикюр.

«На зборах в школах не дають виразних пояснень причин нових заборон. Але громадяни, обговорюючи це між собою, говорять про чергову спробу влади одягнути жінок однаково, пояснюючи це національними традиціями. З іншого боку, на думку жінок, влада таким чином хоче чинити тиск на сферу косметичних послуг, ціни на які останнім часом дуже зросли», — розповіло джерело Радіо Азатлик.

Влада Туркменістану вже не перший раз намагається вплинути на зовнішній вигляд жінок країни. У 2018 році в країні ввели штрафи за яскравий макіяж і манікюр. Тоді ж жінок зобов’язали носити довгі, до підлоги, сукні, що не облягають тіло.

Чоловіків республіки також торкнулися вимоги влади до зовнішнього вигляду. У лютому 2020 року в Лебапському регіоні Туркменістану всім бюджетникам заборонили фарбувати сиве волосся.

Раніше в Туркменістані громадянам заборонили говорити про коронавірус та пандемію, а журналістам заборонили навіть використовувати слово «коронавірус».

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net