Соціум

У Японії почали продавати «Байден бургер»

У Японії ресторан неподалік від військово-морської бази США в місті Йокосука в префектурі Канагава додав в меню страву під назвою «Байден бургер». Про це повідомляє видання Mainichi у неділю, 8 листопада.

До складу новинки, названої на честь кандидата в президенти США Джозефа Байдена, входять, зокрема, сир Філадельфія і картопляні чіпси з Пенсільванії — прямий натяк на перемогу демократа в цьому штаті, яка принесла йому необхідні 270 голосів вибірників.

Ресторан під назвою «Цунамі» відомий своїми президентськими бургерами: у 2009 році в його меню з’явилася страва «Обама бургер», а у 2016 році — «Трамп бургер».

Власник ресторану Сігеру Ііда має намір продавати «Байден бургер» по 19 доларів за штуку незалежно від підсумків президентських виборів у США.

Нагадаємо, що в ніч на 8 листопада Джо Байден оголосив про свою перемогу на виборах. Він назвав пріоритети своєї політики — боротьба з COVID-19, економіка, клімат і протистояння расизму.

У свою чергу, Дональд Трамп випустив офіційну заяву, у якій говориться, що він не визнає перемоги на виборах Байдена і «не заспокоїться, поки американці не отримають чесного підрахунку голосів, на який вони заслуговують».