Політика

Україна автоматизує контроль на румунському кордоні

Державний кордон з Румунією в межах Чернівецької області найближчим часом буде обладнано системами фото- і відеофіксації. Про це повідомила Державна прикордонна служба України з посиланням начальника чернівецького прикордонного загону Сергія Марцинкевича.

Таке рішення прийнято за підсумками поїздки до Чернівецького прикордонного загону начальника Держприкордонслужби України Сергія Дейнека.

«Ми разом пройшли пішки всіма гірськими важкодоступними місцями і побачили всі недоліки», — сказав він. За результатами проведеної роботи було визначено комплекс досить потужних заходів, які будуть впроваджуватися на території Чернівецької області.

«Перше, це інженерне облаштування кордону — ми вже почали, і на всіх загрозливих напрямках зараз встановлюється загороджувальний паркан типу ягоза. На більш спокійних ділянках ми встановлюємо огорожі сіткою рабиця», — сказав Марцинкевич.

Ще одним елементом вдосконалення технічного забезпечення прикордонників стануть тепловізійні комплекси. Так, у румунських прикордонників на цій ділянці вже є 16 таких комплексів, в українських вони досі не використовувалися.

«Також ми отримали велику кількість техніки високої прохідності — і мотоцикли, і потужні автомобілі, які дозволять більш якісно виконувати обов’язки в гірських важкопрохідних місцях. Планується оснащення засобами відеоспостереження, засобами фотофіксації», — сказав начальник чернівецького прикордонного загону.

Як повідомлялось раніше, Україна відкриє нове консульство в Румунії в місті Сігету-Мармацієй. Нове консульство створить доступ до якісних сервісів для українців Румунії, заявив глава українського МЗС Дмитро Кулеба.