Економіка

Україна отримає €176 млн на завершення Ташлицької ГАЕС

Гроші виділить Європейський інвестиційний банк. Загальну вартість проекту банк оцінив у 359 млн євро.

Європейський інвестиційний банк виділить Україні 176 млн євро кредитних коштів на добудову Ташлицької гідроакумулюючої електростанції. Про це повідомляє прес-служба банку.

«ЄІБ розглядає можливість виділення кредиту 176 млн євро на добудову Ташлицької гідроакумулюючої електростанції, експлуатованої Південно-Українською АЕС у Миколаївській області, щоб збільшити її потужність у генераторному режимі з 302 МВт до 906 МВт», — сказано в повідомленні.

Банк оцінив загальну вартість проекту в 359 млн євро, підкресливши, що сприятиме стабільності енергосистеми на півдні України та інтеграції української енергосистеми в європейську ENTSO-E.

При цьому одержувачем коштів виступає НАЕК Енергоатом — оператор атомних електростанцій України.

Відзначимо, що Ташлицька ГАЕС — друга за потужністю складова енергокомплексу Південно-Української АЕС. Її майданчик розташований на захід від районного центру Арбузинка, на півдні від Южноукраїнська. Її будівництво розпочали ще в 1981 році.

Нагадаємо, що раніше Україна попросила ще €200 млн у ЄІБ на громадський транспорт. В Європейський інвестиційний банк свої заяви направили 23 облцентри, також очікуються заявки від великих міст півдня і сходу України.

Пізніше стало відомо, що Україна позичить €300 млн на енергоефективність. Енергоефективність також включає термомодернізацію, яку здійснюватимуть шляхом встановлення сучасного обладнання.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net