ГоловнеПолітика

Україна піднялася в Індексі людського розвитку

Україна піднялася на 74-те місце в Індексі людського розвитку у 2020 році — це на 14 позицій вище, ніж роком раніше. Про це сказано в рейтингу.

Тепер загальний коефіцієнт Україні дорівнює 0,779 (з максимальних 1,000).

У той же час, відповідно до Індексу, очікувана тривалість життя представників української нації становить 72,1 року. Індекс освіти вимірює середню тривалість навчання населення, становить 11,4 року і очікувану тривалість навчання населення — 15,1 року. Індекс валового національного доходу на душу населення становить 13 216 доларів США.

Список очолює Норвегія, на другому місці — Ірландія, а на третьому — Швейцарія. При цьому в топ-10 увійшли Гонконг, Ісландія, Німеччина, Швеція, Австралія, Нідерланди та Данія. Усього в рейтингу 189 країн.

Відзначимо, що щорічний звіт ООН про розвиток людського потенціалу Індекс людського розвитку складають з урахуванням тривалості життя жителів країни, освіти і рівня доходів.

Нагадаємо, що раніше Україна посіла 25-те місце у світовому рейтингу кібербезпеки. У минулому році Україна займала 29-ту сходинку серед 160 країн, але тепер піднялася на чотири позиції.

Також повідомлялося, що Україна опинилася на 58-му місці за швидкістю Інтернету. У світовому рейтингу швидкості Інтернету з 176 країн Україна посіла 58-му сходинку. Очолила рейтинг Південна Корея.