Прогрес

Україна розширила можливості для імміграції IТ-фахівців

Українські ІТ-компанії отримали можливість працевлаштувати додатково п’ять тисяч висококваліфікованих фахівців.

Іноземні IТ-фахівці з вівторка, 21 липня, отримали можливість подавати документи на отримання дозволу на імміграцію в Україну. Про це йдеться в повідомленні Міністерства цифрової трансформації в Telegram.

Зазначається, що уряд встановив квоти імміграції на 2020 рік ще в березні. У межах встановленої квоти українські IТ-компанії отримають можливість працевлаштувати додатково 5 000 висококваліфікованих фахівців. Залучені в межах квоти співробітники отримають посвідку на проживання і зможуть 10 років вільно жити і працювати в Україні.

«Іноземні фахівці, які вже живуть в Україні, повинні подати свої документи до територіального підрозділу Державної міграційної служби за місцем своєї реєстрації. Фахівці, які перебувають за межами України, — в консульські установи за кордоном», — йдеться в повідомленні.

Відомство також опублікувало інструкцію українською та англійською мовами, як оформити дозвіл. Також розроблені й опубліковані кваліфікаційні вимоги.

Також наголошується, що Міністерство цифрової трансформації консультуватиме Мінекономіки з питань підтвердження кваліфікації іноземних фахівців.

Раніше повідомлялося, що Україна отримала мільярди від експорту IТ-послуг. За рік цей показник зріс на 15%.