ГоловнеПолітика

Україна вперше очолить Дунайську комісію

Україна вперше за 70 років свого членства очолить Дунайську комісію. Головування нашої країни — це визнання її авторитету в регіоні і сприяння подальшій євроінтеграції та економічному розвитку, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в своєму Twitter.

«Вперше за 70 років членства Україна очолила Дунайську комісію. Головою на 2021-2023 роки обрано нашу пані посла в Угорщині Любов Непоп», — написав Кулеба в соцмережі.

У Дунайську комісію, членом якої Україна є з 1949 року, входять Німеччина, Словаччина, Хорватія, Австрія, Болгарія, Молдова, Румунія, Угорщина, Сербія, Росія.

Дунайська комісія — міжнародна міжурядова організація, заснована Конвенцією про режим судноплавства на Дунаї в 1948 році. Її основні цілі — це забезпечення і розвиток вільного судноплавства на Дунаї для торгових суден під прапорами всіх держав, зміцнення і розвиток економічних і культурних зв’язків.

До цього повідомлялося, що Кулеба в Молдові підняв питання євроінтеграції.
Також ми писали, що Кулеба назвав три причини не сваритися з Угорщиною. Україна намагається не конфліктувати з Угорщиною, оскільки це важливий сусід, член НАТО і ЄС.