Аналітика

Україна встановила ліміт на експорт зерна

Компанії-експортери в 2020-2021 маркетинговому році (почався з 1 липня) зможуть поставити за кордон 17,5 млн тонн пшениці і 1 тис. тонн жита. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

За його словами, відповідні умови містяться в меморандумі, який 17 серпня міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства підписало з учасниками ринку зерна.

«За нашу спільну думку, експорт в 17,5 млн тонн пшениці і 1 тис. тонн жита на цей маркетинговий рік — це той орієнтир, який збереже нам і внутрішню продовольчу безпеку, і експортні можливості», — підкреслив міністр.

Він так само повідомив, що з урахуванням коронакризи в прогнозному балансі Мінекономторг збільшив обсяг залишків зерна, що переходять в новий маркетинговий рік, на 500 тис. тонн, до 1,7 млн ​​тонн.

«Крім того, в залежності від погодних умов і кінцевих даних за обсягами виробництва пшениці від Держстату, прогнозні баланси ринку зерна можуть бути переглянуті підписантами меморандуму в четвертому кварталі», — уточнив Петрашко.

Як повідомлялося раніше, за попередній маркетинговий рік (1 липня 2019 — 30 червня 2020 року) Україна експортувала рекордні 56,2 млн тонн зерна. Це на 13% більше, ніж в 2018-2019 МР.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net