Політика

Україна зайняла 41-ше місце в рейтингу сили паспорта

В Індексі привабливості паспортів Henley Passport Index в IV кварталі 2020 року Україна зайняла 41-ше місце. Рейтинг склала консалтингова компанія Henley & Partners.

Згідно з даними рейтингу, українці можуть без віз відвідати 129 країн світу. 41-ше місце Україна розділяє з Нікарагуа і Венесуелою. У третьому кварталі Україна займала 44-те місце.

При цьому серед країн Східного партнерства у українського паспорта найвищий Індекс привабливості. Зокрема, Молдова займає 46-те місце, а Грузія — 49-те.

У свою чергу Японія утримує перше місце в Індексі паспортів. Японці можуть відвідувати без візи (або з візою після прибуття) 191 напрямок світу, на дві країни більше, ніж рік тому. Сінгапур залишається на другому місці з показником 190 країн. Південна Корея і Німеччина займають третє місце (189 напрямків).

Останнім у рейтингу виявився Афганістан, громадяни якого можуть поїхати без віз до 26 країн.

Нагадаємо, що, згідно з рейтингом Global Passport Power Rank 2020, Україна опинилася на 11-му місці у світі. Українці можуть без візи потрапити в 70 країн світу, а ще в 41 країні можуть отримати візу після прибуття, свідчили дані рейтингу.