Політика

Україна закупить у США військові катери

Пріоритетом цього року має бути посилення безпеки в акваторії Азовського і Чорного морів.

Міністерство оборони в поточному році закупить у США три військово-морських катери типу Island. Проце повідомив посол України в США Володимир Єльченко в інтерв’ю виданню День.

За його словами, ще в кінці минулого року було розуміння між Пентагоном і Міністерством оборони України, що пріоритетом цього року має бути посилення безпеки в акваторії Азовського і Чорного морів.

«І тому левова частка коштів, що виділяються на допомогу Україні, піде на фінансування поставок саме Військово-морським силам ЗСУ», — зазначив дипломат. Він уточнив, що не знімається з порядку денного продовження поставок катерів типу Island.

«Два з них були передані Україні ще восени минулого року. А протягом року американська сторона планує переправити ще три кораблі цього типу. Можливо, коронавірус дещо загальмував технічний процес підготовки, але це питання не зняте з порядку денного і, повірте, всі домовленості будуть реалізовані», — заявив Єльченко.

Він також повідомив про підготовку угоди, яка продовжить прямі закупівлі в США протитанкових ракетних комплексів Javelin Міністерством оборони України.

«Є ще деякі інші типи озброєнь, які особливо важливі сьогодні на Донбасі, на сході України, для нашого захисту. Йдеться, як мінімум, про три великих партії, і я не буду конкретизувати, але це робиться і, думаю, що ці закупівлі будуть зроблені в протягом цього року», — резюмував дипломат.

Як повідомлялося, раніше Міноборони домовилося зі США про закупівлю другої партії протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net