ГоловнеПолітика

Україна заявила про готовність стати союзником США в Чорноморському регіоні

Віце-прем’єр-міністр Ольга Стефанішина заявила, що Україна готова поглибити взаємодію зі США і НАТО, ставши їхнім головним союзником у Чорноморському регіоні. Про це вона сказала під час онлайн-конференції Ukraine in Washington.

«Україна готова бути не тільки партнером для Сполучених Штатів, а й одним із ключових союзників США в регіоні Чорного моря, на східному фланзі сил НАТО», — підкреслила вона.

За словами Стефанішиної, Україна відіграє важливу роль у регіоні, а одночасно більш потужну і системну взаємодію зі США і НАТО забезпечить її більший внесок у безпеку Чорного моря. Також важливим аргументом на користь такої співпраці є «російський фактор», додала віце-прем’єр.

«Це також дозволить ефективно відповідати на виклики щодо фактично одностороннього контролю РФ у деяких частинах Чорного моря», — резюмувала Стефанішина.

Нагадаємо, США надали Україні фінансову підтримку в 2020 році на $698 млн. У поточному році американська влада виділила Україні майже 700 млн доларів, з них 250 млн — на галузь безпеки.