ГоловнеСвіт

Українцям порекомендували утриматися від поїздок в низку регіонів Британії

Українцям радять не подорожувати в окремі регіони Великобританії через поширення нового штаму коронавірусу. Такі рекомендації дало посольство України у Великій Британії в понеділок, 21 грудня.

«У зв’язку із загостренням епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням в окремих регіонах Сполученого Королівства захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019 nCoV), посольство України рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до Лондона і південно-східної Англії, де, починаючи з 20.12.2020, введено четверту категорію (Tier4) локального локдауну», — сказано в повідомленні.

У той же час, тим громадянам, які вже перебувають у районах, найбільш уражених коронавірусом, дипломати рекомендують бути уважними та обережними, дотримуватися і виконувати вимоги місцевих органів влади, а також відстежувати інформацію на сайті tripadvisor.mfa.gov.ua.

«За наявною у посольства інформацією, станом на 21 грудня ц.р. рішення про призупинення авіасполучення з Великою Британією прийняли Нідерланди, Бельгія, Австрія, Італія, Ірландія, Німеччина, Чехія, Франція, Швеція, Латвія, Литва, Естонія, Болгарія, а також Канада», — підсумували в посольстві.

Нагадаємо, що раніше через новий штам коронавірусу Джонсон скликав екстрене засідання. Прем’єр-міністр Великої Британії головуватиме на засіданні, присвяченому закриттю авіасполучення інших країн з Королівством.

Також ЄС проведе термінову зустріч з цього приводу. Країни Євросоюзу стурбовані новинами про мутацію коронавірусу.