Економіка

Уряд розраховує відновити економіку за три роки

Програму економічного відновлення України Кабмін внесе до Верховної Ради вже наступного тижня.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що програму економічного відновлення країни Кабмін віддасть до парламенту вже наступного тижня. Про це глава уряду розповів в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера на каналі Україна.

«Верховна Рада поставила завдання уряду — розробити програму стимулювання економіки для подолання наслідків Сovid-19. Ця програма була розроблена урядовими аналітиками», — додав Шмигаль.

За його словами, у програмі описано топ-десять ініціатив Кабміну зі стимулювання економіки України. Зокрема, серед них є адаптивний карантин, «регуляторна гільйотина», розвиток малого і середнього бізнесу, вдосконалення податкової системи та інші.

«Це топ-10 із 230 заходів, з відповідними передбаченими засобами на ці заходи. Сама програма розрахована на три роки. Увесь світ сьогодні не знає, як буде розвиватися світова криза, за оцінками — це буде від двох до трьох років. Документ пройшов обговорення і в уряді, і на нараді економічного розвитку. Цей документ допрацьовується і наступного тижня буде переданий до Верховної Ради», — додав він.

Нагадаємо, що раніше Кабмін прийняв програму стимулювання економіки. План відновлення української економіки представили без конкретних пропозицій. Повну програму обіцяють показати протягом декількох днів.

Також повідомлялося, що Зеленський заявив про необхідність нових антикризових заходів. Україна потребує більш економічно ефективних рішеннях під час виходу з коронавірусної епідемії.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net