Соціум

В Австрії почали масове тестування на COVID-19

Австрія почала масове тестування жителів на COVID-19 у першому місті Аннаберг-Лунгец. Про це повідомляє DPA.

При цьому широка кампанія тестування в масштабах країни повинна початися в кінці тижня.

Відзначимо, що місто Аннаберг-Лунгец розташований недалеко від Зальцбурга, так живе близько 2 тисяч осіб.

У свою чергу, канцлер Австрії Себастьян Курц закликав людей приходити на пункти тестування, аргументуючи це тим, що швидке виявлення хворих на COVID-19 дозволить вийти з жорсткого карантину.

Раніше уряд замовив 10 млн швидких тестів на COVID-19, за допомогою яких планують у два етапи перевірити на вірус значну частку 9-мільйонного населення Австрії. У перший етап потрапить Відень, а також провінції Тіроль і Форарльберг, де проживає близько 1,1 млн осіб.

В Австрії 17 листопада розпочався жорсткий локдаун через пандемію коронавірусу. Жорсткий локдаун передбачає заборону на вихід громадян країни на вулицю протягом усього дня без серйозної на те необхідності.

Нагадаємо, що раніше Словаччина провела загальнонаціональну кампанію тестування. Під час її першого раунду близько 3,6 мільйона осіб з 5,5 мільйона населення пройшли тести на антигени. В цілому, близько 1% учасників тестування отримали позитивний результат. Людей, які отримали негативний результат, при цьому звільнили від дотримання ряду «коронавірусних» обмежень.