Світ

В Ізраїлі стейки почали друкувати на принтері

Ізраїльський стартап Redefine Meat почав друкувати веганські стейки на 3D-принтері. Продукт відтворює текстуру, смак і зовнішній вигляд яловичини. Про це пише FoodNavigator.

Повідомляється, що смак і текстура нового продукту були розроблені разом з провідними м’ясниками, кухарями, технологами та експертами з ароматів. Всього, за словами авторів стартапу, було враховано 70 параметрів «справжнього смачного стейка».

Однак м’ясо в новому продукті повністю відсутнє, наголошують в Redefine Meat. Надрукований на принтері стейк складається із соєвого і горохового протеїну, кокосового жиру, соняшникової олії, натуральних барвників та ароматизаторів.

«Наш стейк — це надзвичайно складний продукт, в якому білки, жири, натуральні барвники та ароматизатори з’єднані таким чином, що на виході виходить еквівалент м’язів корови, — пояснив генеральний директор Redefine Meat Ешар Бен-Шитріт. — Головна перевага полягає не тільки в тому , що нам не потрібна корова, але і в тому, що ми можемо робити це швидше, ніж природа».

У компанії повідомляють, що вже вийшли на рівень друку — 20 кг стейків на годину, при цьому, як запевняють її представники, вартість штучного продукту буде нижчою, ніж у звичайного.

Протестують продукт в ізраїльських ресторанах влітку 2020 року. У 2021 році планують продавати альтернативне м’ясо в європейських ресторанах, а в 2022 році — в супермаркетах.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net