Прогрес

В Ізраїлі вчені навчилися отримувати паливо з кавунів

Співробітники університету Хайфи ферментували сік кількох десятків кавунів в біоетанол.

Дослідники з Хайфського університету запропонували використовувати певний сорт кавуна — Малалійскій, в якості сировини для виробництва палива, інформує Ukr.Media.

Даний сорт кавуна вирощується на плантаціях Ізраїлю виключно для отримання насіння, а вся маса, яка залишається, вивозиться на поля в якості відходів. Такий підхід призвів до розвитку низки хвороб рослин, завдаючи шкоди навколишньому середовищу. Відомо, що бактерії і гриби, які знаходяться у ґрунті і харчуються цукрами, сприяють виділенню в навколишнє середовище великої кількості парникових газів.

Ізраїльські вчені вирішили зібрати кілька десятків кавунів Малалійського сорту, а потім шляхом ферментації отримали біоетанол. На думку експертів отримання біоетанолу допоможе знизити кількість викопних видів палива (вугілля, торф, природний газ). До того ж етанол отриманий з кавунів можна ефективно використовувати в медицині при виробництві дезинфікуючих препаратів.

Не залишилися без уваги і відходи кавуна. Дослідники запропонували використовувати їх для виробництва лікопіну — харчової добавки, яка є антиоксидантом.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net