Прогрес

В Ізраїлі випробують електролітак у 2021 році

Ізраїльська компанія Eviation оголосила про доопрацювання прототипу пасажирського електричного літака Alice і початок підготовки апарату до першого польоту. Компанія має намір почати льотні випробування літака у 2021 році, а завершити сертифікацію Alice розробники планують у другій половині 2023 року, повідомляє портал N+1.

Літак отримав три електромотори з штовхальними повітряними гвинтами й акумуляторну батарею достатньої ємності для відносно коротких регіональних перельотів. Прототип Alice 2017 року був довжиною 12 метрів і розрахований на 9 пасажирів, але розробники планують створити 22-місну версію літального апарату.

Максимальна злітна маса Alice становить 6,4 тонни. Передбачається, що перші версії Alice зможуть виконувати польоти на відстань до однієї тисячі кілометрів на швидкості до 240 вузлів (445 км/год).

Нагадаємо, у 2019 році генеральний директор Tesla Ілон Маск прокоментував потенціал електричних літаків, які, на його думку, можуть стати життєздатними через 5 років. При цьому Маск уже давно говорить про те, що всі види транспорту в якийсь момент будуть електричними, крім ракет.

Генеральний директор Tesla і SpaceX навіть говорив, що у нього є проект для електричного апарату вертикального зльоту і посадки (VTOL), хоча він ніколи не розробляв плани із запуску літака у виробництво.