Соціум

В Одесі закінчили будівництво нового аеропорту

Будівництво нового аеродромного комплексу почалося в 2017 році. Перші рейси він прийме вже восени.

В Одесі завершилося будівництво нового аеропорту, яке почалося в 2017 році. Результати роботи в п’ятницю, 3 липня, представив мер міста Геннадій Труханов.

Зокрема, збудовано нову злітно-посадкову смугу, довжиною 2800 метрів, побудовані перони для стоянки 8 літаків, встановлено найсучасніше світлосигнальне обладнання та устаткування, що забезпечує навігацію в районі аеропорту і зліт / посадку повітряних суден (всепогодний аеропорт).

Тривають монтаж і пусконалагоджувальні роботи супутнього обладнання, закінчується будівництво зливової каналізації і насосної станції.

«Мерія і далі буде підтримувати розвиток аеропорту як основних повітряних воріт південного регіону України. Ми зосередимося на реалізації спільних програм аеропорту з міським комітетом з туризму щодо стимулювання індивідуального групового туризму з країн ЄС, Близького Сходу, Кавказу, Середньої Азії в наш регіон», — заявив Труханов.

Перші рейси новий аеродромний комплекс буде готовий прийняти у вересні-жовтні.

«Перед нами стояло складне амбітне завдання — створити в Одесі безпечний, комфортний, всепогодний, міжнародний аеродромний комплекс. І ми з цим завданням вправилися», — резюмував Труханов.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net