Світ

В ООН заявили про головну загрозу для людства

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш вважає, що коронавірусна інфекція нового типу є зараз головною загрозою для безпеки в світі. Про це повідомляє Associated Press.

«Пандемія COVID-19 — це криза, несхожа на жодну з криз в нашому житті, і сесія Генеральної Асамблеї, таким чином, в цьому році буде не схожа ні на одну іншу», — наводить джерело його слова.

Генсек зазначив, що скоро пандемія може забрати вже мільйонне життя, а надто сподіватися на вакцину не варто — «сама по собі вона не усуне кризу». Препарат може стати благом, тільки якщо він буде доступний для всіх людей на Землі, вважає політик.

Водночас Антоніу Гутерреш закликав розширити список інструментів, які можуть допомогти в боротьбі з епідемією, особливо в найближчий рік.

За словами Гутерріша, саме з цієї причини він має намір закликати 22 вересня міжнародне співтовариство до загального режиму припинення вогню до кінця поточного року.

Раніше Генсек ООН заявив, що Міжнародне співтовариство повинно виділити $35 млрд, щоб прискорити дослідження і розробку тестів і вакцин від коронавірусу COVID-19.