Аналітика

В ОПЕК спрогнозували ціну на нафту в другому півріччі

Реалізація домовленостей ОПЕК++ і заходи, вжиті в деяких країнах, будуть сприяти зростанню цін до рівня $35 за барель.

Президент конференції ОПЕК Мохамед Акраб вважає, що котирування нафти в другій половині 2020 року буде коливатися навколо $40 за барель. Про це він заявив алжирському телебаченню, передає в понеділок, 27 квітня, Интерфакс.

Акраб зазначив, що «ринки почали подавати позитивні сигнали» в останні кілька днів після значного спаду тижнем раніше. За прогнозом, в травні-червні світові ціни в середньому зростуть до $35 за барель в результаті реалізації домовленостей ОПЕК++.

Акраб також наголосив, що окрім рішень ОПЕК++ відновленню цін сприятимуть результати тих заходів, які були вжиті в деяких країнах, у тому числі в Китаї та Європі.

Країни ОПЕК+ в середині квітня домовилися з 1 травня знизити нафтовидобуток і закликати основних виробників, що не входять до альянсу, забезпечити співрозмірний і своєчасний внесок у зусилля, націлені на стабілізацію нафтового ринку. База відліку квот щодо зниження — жовтень 2018 року, за винятком Росії і Саудівської Аравії, для яких вона складе 11 млн барелів на добу.

У травні-червні зниження нафтовидобутку країнами ОПЕК+ від цього рівня складе 9,7 млн ​​б/д (на 23%), з липня до кінця 2020 року — 7,7 млн ​​б/д (на 18%), далі, до травня 2022 року — 5,7 млн ​​б/д (на 14%).

Сьогодні стало відомо, що Саудівська Аравія достроково знизила видобуток нафти.

Минулого тижня нафта зростала на тлі падіння видобутку в США і можливого конфлікту Вашингтона із Тегераном.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net