Соціум

В Україні будуть охороняти пасажирські поїзди

Наприкінці серпня 2020 року стартує пілотний проект щодо супроводу пасажирських поїздів працівниками відомчої воєнізованої охорони. Про це повідомляє Суспільне.

Відзначається, що охорона буде діяти спільно з поїзною бригадою в разі порушень пасажирами правил поведінки на залізничному транспорті.

У компанії відзначили, що Укрзалізниця неодноразово надсилала листи в Міністерство внутрішніх справ і Національну поліцію з проханням відновити супровід пасажирських поїздів працівниками поліції.

«Ми (представники Укрзалізниці. — ред.) зверталися в поліцію з проханням супроводжувати поїзди. Жодної відповіді протягом довгого часу не отримували. Тому це буде відомча воєнізована охорона, звичайно ж за рахунок Укрзалізниці. У нас є така, але вона супроводжує вантажні поїзди, а так буде супроводжувати ще й пасажирські. На цьому етапі ми вибирали ті поїзди, які, на нашу думку, мають найбільший попит, або ті, де, звісно ж, часті випадки», — повідомили в прес-службі акціонерного товариства.

В УЗ нагадали, що для вирішення конфліктних ситуацій між пасажирами під час поїздки необхідно звертатися до провідника, який, зі свого боку, запросить начальника поїзда. Там додали, що в разі необхідності начальник поїзда через машиніста викличе наряд поліції на найближчій станції зупинки поїзда.

Раніше в МВС повідомили, що поліція буде охороняти пасажирські залізничні перевезення за умови створення належних умов бюджетного фінансування та забезпечення матеріально-технічної бази.

Питання охорони поїздів стало особливо актуальним після інциденту в поїзді, коли злочинець намагався зґвалтувати жінку.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net