Прогрес

В Україні побудують п’ять французьких катерів ОCEA для МВС

Всього МВС отримає 20 таких катерів, але п’ять з них будуть повністю побудовані українською компанією Нібулон.

У Миколаєві судноверф Нібулон побудує п’ять французьких катерів OСЕА для українського МВС. Про це заявив міністр Арсен Аваков у Верховній Раді.

Як прописано в укладеному в 2019 році контракті, МВС отримає 20 катерів ОCEA, п’ять з них повинні бути повністю побудовані на одному з українських підприємств. Французи вибрали Нібулон.

«Єдиний завод, який умів працювати з морським алюмінієм, на якому робили морські човни такого класу — це феодосійський завод Море, який зараз знаходиться на окупованій території. Тому в контракті між Держприкордонслужбою та французькою компанією ОCEA прямо прописано виготовлення п’яти кораблів з 20 на українському підприємстві. Виходячи з аналізу наразі, французькі партнери зупинили свій вибір на компанії Нібулон, що знаходиться в Миколаєві. Сподіваюся, вже цьогоріч почнеться виробництво. Після реалізації цього проекту Україна буде розпоряджатися технологіями і зможе виробляти кораблі з морського алюмінію на материковій частині країни. Локалізація виробництва і була ключовою вимогою при цьому контракті»- сказав Аваков.

Нагадаємо, що раніше в Україні прискорилося падіння промвиробництва. Зниження зафіксували в переробній і добувній промисловості, а також у постачанні електроенергії та газу.

Також повідомлялося, що Україна поліпшила позиції у рейтингу виробників сталі. За підсумками січня — березня, в Україні скоротилося виробництво сталі на 3,4% — до 5,318 млн т.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net