Економіка

В Україні почався збір врожаю

У цьому році в деяких регіонах жнива розпочалися раніше через погодні умови. Збір врожаю вже йде в південних областях.

Українські аграрії, станом на 26 червня, намолотили перші 100 тисяч тонн зерна нового врожаю. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Жнива входять в активну фазу. Намолочено перші 100 тисяч тонн зерна», — йдеться в повідомленні.

При цьому у зв’язку з погодними умовами збиральні роботи почали раніше, ніж в попередні роки. Першими розпочали жнива деякі райони південних областей.

Станом на 26 червня, озимі (ячмінь, пшеницю і ріпак) зібрали з площі 35,7 тисячі га. Зокрема, в Миколаївській області обмолочено близько 26 тисяч га, в Херсонській — 7,24 тисячі га, в Одеській — 2,5 тисячі га.

Раніше Українська зернова асоціація істотно поліпшила прогноз врожаю та експорту зерна в новому сезоні. За їхніми прогнозами, валовий збір зернових і олійних культур може досягти 98 млн т, а експорт — 58,5 млн т, що близько до рекордного показника.

Як відомо, в 2019 році Україна зібрала рекордний урожай зернових і зернобобових в обсязі 75,08 млн т. Урожай пшениці також був рекордним — 28,2 млн т, а експорт в 2019/2020 МР складе близько 20,5 млн т. Загальний розмір врожаю зернових і олійних культур досяг трохи більше 98 млн т.