Економіка

В Україні приватні локомотиви допустили до роботи на залізничні маршрути

Міністерство інфраструктури в рамках експериментального проекту допустило роботу приватних локомотивів на окремих маршрутах на залізничних шляхах загального користування. Приватні локомотиви курсуватимуть на дев’яти ділянках, повідомляє прес-служба відомства.

Зазначено, що мова йде про локомотиви ТОВ Українська локомотивобудівна компанія. Вона буде працювати на таких маршрутах:

Стрий — Івано-Франківськ;
Тернопіль — Шепетівка;
Шепетівка — Калинівка 1;
Старокостянтинів 2 — Гречани;
Старокостянтинів 1 — Гречани;
Старокостянтинів 2 — Калинівка 1;
Старокостянтинів 1 — Калинівка 1;
Гусятин — Ярмолинці — Гречани;
Кам’янець-Подільський — Гуменці — Балин — Дунаївці — Ярмолинці — Гречани.
Як зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій, створення конкурентного ринку залізничних перевезень — одне із зобов’язань України, відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС, у рамках якої передбачається залучення перевізників на залізниці.

«Наша головна мета — ліквідувати дефіцит тяги і монополію Укрзалізниці, але при цьому зберегти баланс між тим, щоб захистити інтереси УЗ як перевізника і задовольнити інтереси бізнесу як вантажовідправника. Це повинен бути акуратний і продуманий перехід, оскільки, демонополізуючи ринок, ми можемо викликати велику конкуренцію на ньому і втратити один з найбільш високодохідних напрямків УЗ — вантажні перевезення», — сказав він.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Кабмін дозволив запуск пілотного проекту про допуск приватних локомотивів на окремі маршрути залізниці.

А напередодні стало відомо, що в Укрзалізниці призначений новий керівник. Ним став Володимир Жмак, який є членом наглядової ради аеропорту Бориспіль.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net