Здоров’я

В Україні реєструють перший вітчизняний генерик для лікування COVID

У Державний експертний центр при Міністерстві охорони здоров’я України подали документи на реєстрацію препарату Фавіпіравір-Мікрохім, який призначений для лікування COVID-19. Про це повідомляє прес-служба науково-виробничої фірми Мікрохім.

«Препарат є першим українським генериком японського противірусного засобу Авіган (Фавіпіравір). Цей препарат на початку року був внесений у вітчизняний протокол лікування хвороби, викликаної COVID-19. У той же час препарат не зареєстрований на території України, тому купити його було майже неможливо», — йдеться в повідомленні.

У вересні японські дослідники в рамках проведення клінічних досліджень отримали докази ефективності використання Авігана (Фавіпіравіру) для лікування хвороби, викликаної коронавірусною інфекцією. Раніше вказаний фармпрепарат уже успішно використовувався під час епідемії свинячого грипу.

Вважається, що він не просто усуває клінічні прояви хвороби, а, перш за все, впливає на патогенез коронавірусу в організмі людини. При цьому, ще у квітні в Україні оригінальний препарат був внесений до переліку ліків для запобігання поширенню коронавірусу, які були звільнені від сплати ввізного мита і ПДВ.

Ліки від COVID-19 за рецептом КНР. Що відомо

Нагадаємо, у Китаї генерик Авіган почали виробляти ще в лютому. Його використовували для лікування хворих з коронавірусом.