Соціум

В Україні стрімко зростає кількість безробітних

Кількість безробітних в Україні зросла на 13%. У Мінекономіки очікують ще більшого зростання.

Кількість безробітних в Україні в порівнянні з минулим роком зросла на 13%. Про це сказав міністр розвитку економіки і сільського господарства Ігор Петрашко, передає Liga.net.

За його словами, станом на 7 квітня 2020 року, число безробітних досягло 364 тисячі.

«Ми очікуємо зростання як тимчасового, так і постійного безробіття в цьому році до 9,4%», — сказав він.

За його словами, у зв’язку зі зростаючим безробіттям уряд поставив перед собою три завдання: зберегти максимальну кількість робочих місць, підтримати тих, хто втратив роботу, а також забезпечити відновлення економіки після коронавірусу.

За підсумками квітня-травня Петрашко прогнозує істотне зростання кількості зареєстрованих безробітних, і у зв’язку з цим уряд має намір максимально спростити процедуру реєстрації безробітних.

Він також повідомив, що Міністерство економіки спрогнозувало, що падіння економіки через коронавірус у 2020 році досягне 4,8%. За таких умов, додав Петрашко, влада ставить перед собою три завдання: зберегти кількість робочих місць, підтримати осіб, які втратили роботу, і забезпечити відновлення економіки після епідемії.

Зокрема, за словами міністра, у переглянутому бюджеті буде збережена підтримка аграріїв, «що також буде давати ефект мультиплікатора — і як збереження робочих місць, так і створення нових». Також, за його словами, продовжиться фінансування виробничих потужностей високотехнологічних галузей економіки через державне оборонне замовлення.

У середньострокових планах — зміна програми держзакупівель зі зміною принципу локальності, щоб «українські виробники та іноземні підприємства, які мають виробництво на території України, отримали більший доступ до державних замовлень».

Раніше повідомлялося, що в Україні значно впало число нових вакансій. Кількість нових вакансій з початку карантину знизилася на третину. При цьому майже у всіх сферах діяльності зросло співвідношення число резюме до числа вакансій.

Нагадаємо, що один з десяти українців втратив роботу через пандемію. Менше половини українців отримають за березень повний обсяг зарплати, при цьому 43% осіб, які працювали чи навчалися до карантину, продовжують регулярно відвідувати власні структури зайнятості.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net