Політика

В Україні створюють міністерство щодо оборонки

РНБО має намір провести масштабну реформу оборонно-промислового комплексу: створять окреме міністерство і профільного віце-міністра.

У рамках реформування оборонно-промислового комплексу в Україні буде створено профільне міністерство, повідомляє прес-служба РНБО.

«Кардинальна зміна підходів до управління ОПК має вирішити насамперед проблему недостатнього рівня координації суб’єктів військово-промислової політики, зокрема відсутність профільного координуючого органу, і ввести системний підхід до розвитку цієї сфери», — заявив під час наради глава РНБО Олексій Данілов.

За його словами, ця реформа повинна стати наймасштабнішою за останні десять років.

За його словами, реформа буде проходити у два етапи:

▪️ на першому етапі буде створено профільне міністерство, яке буде відповідати за формування і забезпечення реалізації державної військово-промислової політики, і введена посада віце-прем’єр-міністра — міністра розвитку стратегічних технологій і інновацій, до повноважень якого будуть віднесені питання реформування ОПК і розвитку космічної галузі;

▪️ на другому етапі будуть вирішуватися питання організаційно-правової форми роботи підприємств, що входять до складу Укроборонпрому. Підприємства ОПК повинні перш за все сконцентруватися на забезпеченні армії сучасним високотехнологічним озброєнням і технікою, що дозволить ефективно реагувати на сучасні виклики.

Як зазначив Данілов, зміни організації роботи оборонно-промислового комплексу будуть здійснюватися згідно з рішенням РНБО від 18 лютого 2020 року Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік і 2021, 2022 роки, введеним в дію Указом президента від 27 лютого 2020 року за № 59.

Нагадаємо, напередодні уряд створив Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів, відокремивши його від Мінекоенерго.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net