Політика

В Україні створять онлайн-мапу для інвесторів

В Україні створять онлайн-мапу, яка допоможе потенційним інвесторам швидше знаходити привабливі об’єкти для розміщення своїх капіталів. Автором ідеї нового інструменту є народна депутатка від партії «Слуга народу» й голова Міжфракційного депутатського об’єднання “Invest in Ukraine” Дар’я Володіна.

Вона говорить, що сучасні ІТ-технології дозволяють усунути чимало штучних перешкод у стосунках влади та бізнесу, а також допомогти іноземному капіталу вигідно вкласти свої кошти в українську економіку.

“Я пропоную озброїти бізнесменів сучасним сервісом для пошуку привабливих об’єктів інвестування, – говорить Д. Володіна. – Це інтерактивна мапа, на якій ми хочемо розмістити увесь реєстр таких підприємств з вичерпною інформацією про них. Певна, що ця ідея спрацює. Нам слід використовувати всі технічні і комунікативні можливості для залучення приватного капіталу в усі сектори нашої економіки. Для мене, як політика, це аксіома”.

За словами Дар`ї Володіної, нещодавно вони з колегами у Верховній Раді створили Міжфракційне депутатське об’єднання (МФО) “Invest in Ukraine”. До його складу увійшло 234 парламентарів. На законодавчому рівні ці депутати створюватимуть сприятливі умови розвитку для вітчизняних та іноземних інвесторів, допомагатимуть бізнесу налагоджувати відносини із владою. Також рада МФО планує восени цього року провести міжнародний інвестиційний форум. На нього парламентарі хочуть запросити представників світового й вітчизняного бізнесу.