Соціум

В Україні відновлять роботу сервісні центри МВС

Прийом буде вестися за попереднім записом через електронну чергу. Це зроблено для того, щоб тисячі автовласників не вишикувалися в черги.

Після двох місяців карантину у вівторок, 12 травня, відновлять роботу сервісні центри Міністерства внутрішніх справ, які здійснюють реєстраційні дії з автотранспортом. Про це повідомив заступник міністра МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook

Він зазначив, що метою карантину було збереження життя і здоров’я українців, і медична статистика демонструє, що епідеміологічна ситуація в Україні краща, ніж у країнах, які ввели карантинні заходи із запізненням.

«Тому дуже важливо, щоб досягнення карантину не були втрачені через те, що завтра тисячі автовласників одночасно кинуться в сервісні центри МВС перереєструвати авто. Логічно, що система сервісних центрів МВС не в змозі буде за один день провести десятки тисяч перереєстрацій авто, які накопичилися за два місяці карантину. Саме для того Головним сервісним центром МВС розроблена зручна послуга Запис в електронну чергу», — повідомив Геращенко.

Усі автовласники, які потребують послуги сервісних центрів МВС, зможуть записатися в електронну чергу, не виходячи з дому, на сайті Головного сервісного центру МВС hsc.gov.ua.

Для цього необхідно вибрати розділ Запис в електронну чергу, знайти сервісний центр МВС, до якого користувач планує звернутися, й отримати дату та час, коли він зможе це зробити.

«Ви завжди встигнете продати або купити авто, а ось здоров’я можете не вберегти. Тому, будь ласка, прочитайте уважно інструкцію з користування послугою Запис в електронну чергу на сайті ДСЦ МВС і зареєструйтеся для того, щоб не витрачати свій час у чергах, не ризикувати здоров’ям і отримати послуги в комфортних умовах», — підкреслив Геращенко.

У разі відсутності в потрібному сервісному центрі МВС електронної черги запис на проведення послуг буде проводитись за номерами телефонів регіональних сервісних центрів МВС відповідної області.

Відзначається, що онлайн-запис є індивідуальним і не може бути переданий іншій особі. Невідповідність обраної послуги та даних, зазначених під час реєстрації в електронній черзі, реальним даним особи є підставою для скасування реєстрації в електронній черзі.

Раніше повідомлялося, що в Україні упав ринок продажів легкових автомобілів. Це було пов’язано з тим, що під час карантину сервісні центри МВС не приймали документи на оформлення купівлі уживаних машин.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net