Соціум

В Україні викликати поліцію тепер можна через мобільний додаток

У спеціальному додатку My Pol є можливість екстреного виклику поліції, оцінки роботи копів, отримання довідок про закони тощо.

В Україні запускають додаток My Pol, за допомогою якого можна викликати поліцію. Про це повідомляє прес-служба МВС у Facebook.

«Ця програма для виклику поліції. Кожен зможе користуватися нею і терміново зв’язатися з правоохоронними органами», — заявив голова МВС Арсен Аваков на засіданні Верховної Ради.

Зазначається, що додаток працює з Головними управліннями Національної поліції областей і МВС України. Через нього можна швидко викликати патрульну поліцію через функцію SOS; оцінити роботу поліцейських за номером жетона; отримати довідку про закони; знайти найближчі відділення поліції і медичної допомоги; отримати новини правоохоронців.

Додаток My Pol запитує дозвіл на телефонні дзвінки чи повідомлення для виклику SOS. Також необхідний доступ до геоданих для визначення місця розташування при виклику SOS.

Для додавання фото до облікового запису користувача буде потрібним доступ до фотографій і мультимедіа. Щоб вибрати номер телефону довіреної особи з телефонної книги, потрібен доступ до контактів.

Нагадаємо, що раніше у МВС показали спецвертоліт для транспортування інфікованих. Медперсонал вертольота пройшов спеціальну підготовку в Конго під час епідемії Ебола і має досвід подібних робіт.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net