Політика

В Україні замінять паперові паспорти на пластикові картки

В Україні планується поступове виведення паперових паспортів із заміною їх на пластикові картки. Про це повідомив прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

Запропонований закон передбачає, що якщо громадянину України необхідно буде вклеювати наступне фото, паспорт у формі книжечки будуть замінювати на пластикову карту. А нові паспорти видаватимуть тільки у формі пластикових карт.

Терміни дії паспортів-книжечок будуть такі:

— для осіб від 16 до 25 років — до 25-річного віку;

— для осіб від 25 до 45 років — до 45-річного віку за умови, що до дня набуття чинності цього закону в паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 25-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений у період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, — фотокартку під час оформлення паспорта;

— для осіб у віці від 45 років — безстроково за умови, що до дня набуття чинності закону в паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 45-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений після досягнення особою 45-річного віку, — фотокартку під час оформлення паспорта.

Варто зазначити, що в квітні в Україні узаконили паспорт у смартфоні.

Нагадаємо, українцям разом з паспортом мають намір давати офіційний е-mail.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net