Політика

В Україну не пустили держсекретаря Угорщини

Державний секретар Угорщини з питань національної політики Арпад Потапі не зміг приїхати в Закарпатську область на відкриття відремонтованої угорської школи. Про це повідомило видання Європейська правда з посиланням на МЗС України й угорські ЗМІ.

Потапі планував 3 вересня побувати на відкритті школи №10 в Ужгороді, реконструйованої за рахунок угорського уряду.

Приїзд високопоставленого угорського чиновника був заблокований через нещодавнє рішення Кабміну України про заборону в’їзду іноземців у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Україна могла зробити виняток для урядової делегації з Будапешта на чолі з Потапі, але відмовилася це робити, заявив угорський консул в Ужгороді Ласло Куті.

МЗС України, у свою чергу, заявило, що заборона на в’їзд Потапі не носить політичного характеру, і засудило висловлювання Куті з приводу інциденту.

«Така риторика дипломата свідчить про неповагу до законів країни перебування і свідомо вводить в оману громадськість, не сприяючи нормалізації українсько-угорських відносин», — підкреслили в МЗС України.

Нагадаємо, у червні глави МЗС України й Угорщини Кулеба і Сіярто обговорили проблемні питання, включаючи блокування роботи комісії Україна-НАТО, візит угорського прем’єра у Київ і питання Закарпаття.