Здоров’я

В Україну поставлять перспективні ліки від COVID-19 з Індії

Індія безкоштовно поставить в Україну 30 тисяч таблеток гідроксихлорохіну, який може бути ефективний в лікуванні коронавірусу.

В Індії уряд вирішив безоплатно надати Україні гідроксихлорохін, який може бути ефективний в лікуванні COVID-19. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

«Я хочу висловити щиру подяку індійському уряду за допомогу. Навіть незважаючи на заборону експорту гідроксихлорохіну за кордон, наші індійські друзі прийняли це важливе для України рішення», — заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.

В Україну з Індії поставлять партію із 30 тисяч таблеток препарату гідроксихлорохін. Рішенню передувала зустріч Кулеби з послом Індії в Україні Партхою Сатпатхі на початку квітня.

Після надходження в Україну препарат отримає МОЗ, яке розподілить його серед медичних закладів. Раніше українське МОЗ включило гідроксихлорохін у протокол лікування хворих на коронавірус.

Нагадаємо, що Дарниця готується до виробництва препарату для лікування коронавірусу. Фармакологічна компанія отримала держреєстрацію на субстанцію гідроксихлорохін, яку використовують в експериментальному лікуванні коронавірусу.

Також повідомлялося, що лікарням дали інструкції щодо застосування експериментального препарату. Плаквеніл дозволили використовувати тільки з поінформованої згоди пацієнта, а в аптеках він буде доступний тільки за рецептом.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net