Світ

В Японії експерт попередив про насування третьої і четвертої хвиль COVID

Японія зараз переживає другу хвилю епідемії коронавірусу, і потрібно готуватися до наступних хвиль. Про це заявив президент Японської асоціації інфекційних захворювань Татеда Кадзухиро, передає NHK.

Експерт зробив таку заяву на науковій конференції, яка відкрилася в середу і частково триває в онлайн-режимі. Спочатку захід був запланований на квітень, однак його відклали через пандемію.

За його словами, Японія перебуває серед другої хвилі пандемії. Він попередив, що в умовах, коли кількість нових заражень, напевно, вже досягає піку як в Токіо, так і по всій країні, слід ретельно відстежувати подальші сплески.

Татеда додав, що з великою ймовірністю настануть третя і четверта хвилі, що змусить людей «виробити новий стиль, який дозволяє продовжувати жити в умовах вірусу».

Зазначимо, що в адміністрації Токіо повідомляють, що в середу в японській столиці було зареєстровано 186 нових випадків інфікування коронавірусом. Вперше з понеділка цей показник опустився нижче за 200.

Нагадаємо, в країнах світу налічується вже понад 22 млн інфікованих коронавірусом.

Як повідомлялося, у ВООЗ розрахували, що світові знадобиться близько 100 млрд доларів на нові інструменти у боротьбі з COVID-19, особливо на вакцини, які розробляються.