Соціум

Вчені розповіли про вплив сімейних відносин на математичні здібності дітей

Важливо налагодити гармонійну спільну роботу з дитиною.

Від відносин з батьками в житті дитини залежить дуже багато: самооцінка, емоційний розвиток, соціальна поведінка і т. д. Недавнє дослідження двох вчених з Університету Сассекса (велика Британія), показало, що відносини, які складаються між дитиною та її батьками, впливають ще й на математичні здібності, інформує Ukr.Media.

Дослідники Даніель Еванс і Енді Філд вивчили дані батьків і дітей, народжених у Великобританії в період з 1 квітня 1991 року по 21 грудня 1992 року. Вони оцінювали домашню обстановку у родині і порівнювали її з результатами математичних тестів, які діти здавали по мірі дорослішання.

Було виявлено, що на здібності дітей до точних наук впливає вміння батьків гармонійно працювати разом зі своїм чадом, а також рівень освіти дорослих. Вчені дійшли висновку, що якщо батько і дитина успішно займаються спільною діяльністю, без негативних емоцій у процесі, то в майбутньому у малюка буде більше шансів добре вчитися в школі. Дослідники також відзначили, що діти з одним або кількома батьками, які закінчили коледж, теж більше досягають успіху на уроках математики.

Ми припускаємо, що ключем до поліпшення математичних здібностей є сприяння більш гармонійним стосункам між дітьми і батьками, — говорять вчені.