Прогрес

Вчені та експерти обговорили питання збереження вірменського історичної спадщини в Україні

У центральному офісі Спілки вірмен України відбувся круглий стіл на тему «Популяризація спільної історичної спадщини», Повідомляє AnalitikaUA.net.

У дискусії брали участь глава Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович, релігієзнавець Руслан Халіков, виконавчий директор СВУ Овакім Арутюнян, експерти Олег Саакян, Марат Акопян та Ілія Куса.

Делегати обговорили тему широкого висвітлення історичних фактів, які консолідують суспільство, а також питання збереження пам’яток історико-культурної спадщини.

Антон Дробович високо оцінив роль Спілки вірмен України і зазначив, що організація вносить великий вклад в суспільне і культурне життя країни. Він підкреслив, що заходи, організовані вірменською громадою, спрямовані на згуртування суспільства і розвиток зв’язків України і Вірменії. Дробович зазначив, що днями Вірменія відзначатиме День Незалежності, побажавши Вірменії та вірменському народу нових досягнень.

За підсумками круглого столу була прийнята низка заходів, спрямованих на вирішення актуальних завдань.

Нагадаємо, Спілка вірмен України проводить активну роботу в напрямку популяризації національних історичних цінностей. Як зазначив голова Спілки вірмен України Вілен Шатворян, для нас важливий кожен історико-культурний об’єкт. «Ми пишаємося багатою культурною та історичною спадщиною вірмен України, і зробимо все можливе для збереження і популяризації історичної, архітектурної та культурної спадщини».