Здоров’я

Вчені виявили нову властивість вітаміну С

Вітамін С здатен боротися із стресом, який є рушійною силою для розвитку онкології у людини.

На сторінках Журналу клінічних досліджень з’явилися результати наукової роботи вчених з США з дослідження взаємозв’язку між гормоном адреналіном і зростанням злоякісних клітин. Саме введення аскорбінової кислоти лабораторним гризунам показало дивовижні результати, інформує Ukr.Media.

Усім відомо, що основним фактором розвитку різних захворювань, включаючи онкологічні, є стрес, а точніше — його наслідки. Наявність хронічного стресу у лабораторних мишей, супроводжувалася розвитком депресії та тривожного стану. Так само серед цієї категорії гризунів найбільш інтенсивно йшло поширення злоякісних клітин і зростання пухлини.

Провівши детальний аналіз між розвитком ракових клітин молочної залози та рівнем хронічного стресу, дослідники визначили, що головним «винуватцем» розвитку цих станів є адреналін. Саме серед мишей, які піддавалися стресу, рівень адреналіну був різко підвищений. Штучне зниження рівня гормону адреналіну призводило як до зменшення тривожності, так і до зменшення зростання ракових пухлин у гризунів.

Під час лабораторних досліджень експертам вдалося встановити, що саме вплив вітаміну С на організм тварин, що знаходилися у стані стресу, сприяє зниженню темпів зростання пухлин і блокуванню вироблення лактатдегідрогенази.

«Введення терапевтичних доз вітаміну С може стати гарним терапевтичним засобом під час лікування злоякісних процесів у пацієнтів з наявністю хронічного стресу», — підсумовували автори дослідження.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net