Здоров’я

Вчені визначили ідеальний режим дня для здоров’я дитячих кісток

детиВиявилося, щоб бути здоровим потрібно вести органайзер вже з раннього дитинства.

Вчені з Університету Південної Австралії з’ясували формулу для здорового розвитку кісток дитини. Виявилося час навчання, сну і активностей має бути строго розписаний!

Фахівці дослідили 804 дитини у віці від 11 до 13 років, щоб розробити ідеальний «день» для здоров’я дитячих кісток. Вони задалися такою метою для того, щоб визначити, який рівень активності дітям необхідно підтримувати протягом дня для гармонійного розвитку, інформує Ukr.Media.

Як виявилося, ідеальний розпорядок дня звучить так: до 90 хвилин інтенсивної активності (спорт, біг, танці), 3,5 години помірної активності (ходьба або виконання домашніх обов’язків), 8 годин спокою (сидячий час, тобто школа, виконання домашнього завдання, читання) і 11 годин сну.

Автор дослідження доктор Дот Дюмюід сказав, що більш високий рівень фізичної активності не зашкодить здоров’ю, однак якщо збільшується один з пунктів «ідеального дня», то зменшуються інші, а це вже може вплинути на здоров’я кісток. Автори роботи відзначають, що в їх дослідженні надзвичайно важливий фактор «взаємопов’язаності» і ті часові обмеження, які вони встановили, є ідеальним щоденним балансом.

Розуміння найкращого поєднання видів діяльності для росту кісток у дітей молодшого віку дуже важливо, бо пік кісткової маси досягається у віці 18-20 років. Автори відзначають, що спеціальний розпорядок дня, спрямований на здоров’я кісток у дітей, може допомогти уникнути остеопорозу і запобігти переломи.

Вчені, які проводили дослідження, також помітили, що важливу роль в процесі росту і розвитку кісток грає сон, особливо помітно це було з боку хлопчиків. «Ми часто можемо чути, що для того, щоб кістки були здорові потрібно займатися спортом, але для дітей також життєво важливо достатньо спати», — коментують автори. «Цікаво, що дослідження показало, що сон важливіший для здоров’я кісток хлопчиків, ніж для дівчаток, причому хлопчикам потрібно додатково 2,4 години сну в день».

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net