Соціум

Вінілові платівки б’ють рекорди продажів

Як показав звіт Американської асоціації звукозаписних компаній, вініл став продаватися краще, ніж компакт-диски — такого не було з 1986 року. Про це йдеться в звіті RIAA.

Згідно з даними Асоціації, виручка від продажу вінілових платівок в першому півріччі в США склала 232,1 млн, тоді як реалізація компакт-дисків принесла всього 129,9 млн.

Повідомляється, що з 2005 року продажі вінілу неухильно зростали. За даними RIAA, в першій половині 2020 року виручка від реалізації вінілових пластинок зросла на 4%, тоді як дохід від продажів CD впав на 48%.

«Втім, зростання інтересу до вінілових платівок виявилося недостатньо, щоб компенсувати падіння продажів музики на фізичних носіях. Реалізація в цьому сегменті впала в першій половині року на 23% до 376 млн доларів, оскільки пандемія продовжує чинити негативний вплив на музичну індустрію», — йдеться в звіті.

У цій ситуації пощастило стрімінгу, зазначають експерти. За півроку доходи з онлайн-прослуховування музики зросли на 12%. Дохід від стрімінгу склав 85% від загального доходу музичної індустрії.

Раніше повідомлялося, що колишня вокалістка групи Браво Жанна Агузарова вперше за майже 30 років записала сольний альбом. Платівка, що з’явилася в мережі, називається Королева Сансета.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net