Здоров’я

Випадки, коли корисні звички можуть дати зворотний ефект

Зловживати корисними звичками шкідливо.

Правило золотої середини діє у всьому. Не винятком стали корисні звички. Виявляється, що якщо переборщити з ними, вони можуть дати зворотний ефект і нашкодити здоров’ю. Ми зібрали воєдино звички, що відносяться до здорового способу життя, і наслідки, які можуть виникнути, якщо захопитися ними, інформує Ukr.Media.

Прийом вітамінів

Люди, що приймають занадто високі дози вітамінів, можуть заробити серйозні проблеми зі здоров’ям. Ті, хто бере в 4 рази більше покладеної норми, можуть зіткнутися з онкологічними захворюваннями. Причина полягає в порушенні нормального клітинного росту, викликаного підвищенням рівня полівітамінів в організмі. Тому вітаміни необхідно приймати суворо за вказівкою лікаря.

Вживання вина

Результати низки досліджень дозволили вченим стверджувати, що червоне вино корисне для здоров’я серця. Однак користь можна відчути тільки за умови, що в добу ви випиваєте не більше одного келиха цього напою. Якщо перевищити цю норму, можна зіткнутися зі стрибками кров’яного тиску, збільшенням маси тіла і підвищенням ризику інсульту.

Скрабування шкіри

Косметологи рекомендують тим, хто ще не знайомий з процедурою злущення шкіри, обов’язково почати застосовувати її. Цей спосіб догляду за шкірою, дозволяє глибоко очистити шкіру від бруду, жиру і відмерлих клітин. Більш того застосування скрабу дозволяє антиоксидантам швидше і глибше проникати в шкіру. Однак занадто часте використання засобу для відлущування, може пересушити шкіру і викликати роздратування. Експерти радять представникам сухої шкіри, очищати її таким способом лише 1 раз в тиждень, а володарям жирної — 2 рази в тиждень.

Чищення зубів

У добу досить чистити зуби вранці і ввечері, іншими словами всього два рази. При цьому всі рухи повинні бути плавними і акуратними. Однак ті, хто чистить зуби занадто часто і протягом тривалого часу, частіше стикаються зі зношуванням емалі і проблемами з яснами.

Фізичні вправи

Людина, яка веде сидячий спосіб життя, не може залишатися абсолютно здоровою. З цієї причини дуже важливо займатися спортом. Однак у цьому випадку все добре в міру. Організм людей, яка піддає себе частим і надмірно інтенсивним навантаженням, не встигає відновитися до наступного тренування, що негативно позначиться на роботі серця та інших органів, а також підвищить ризик отримання травми.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net