Світ

Влада Швейцарії вживатиме нові заходи з боротьби з COVID-19

Федеральна рада Швейцарії ввела з 12 грудня додаткові обмеження, спрямовані на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції, заявив глава Федерального департаменту з питань внутрішніх справ і охорони здоров’я країни Ален Берсе. Про це повідомляє Reuters.

«Федеральна рада вирішила посилити заходи боротьби з поширенням коронавірусу. Мета полягає в зменшенні контактів і в тому, щоб уникнути скупчення людей», — йдеться в поширеному в п’ятницю повідомленні.

Згідно з нововведеннями, до 22 січня магазини, ресторани, музеї і бібліотеки повинні будуть зачинятися не пізніше 19.00, а також буде введена заборона на громадські заходи, за винятком церковних служб.

Магазини, ринки, музеї, бібліотеки, спортивні об’єкти та дозвільні центри також повинні будуть залишатися зачиненими по неділях і в святкові дні. Водночас у кантонах, де рівень захворюваності нижче, ніж у середньому по країні, а коефіцієнт інфікування нижче одиниці, ресторанам і барам можна буде працювати, як і зараз, до 23.00.

Крім цього, влада попросила туристів не приїжджати на гірськолижні курорти, щоб уникнути поширення коронавірусу. Відвідувати їх зможуть тільки громадяни країни.

«Очевидно, ви не катаєтеся в групі по 10 осіб, проте, як правило, люди перебувають на відстані менше метра один від одного. Ми хочемо закликати наших європейських друзів, жителів сусідніх країн не приїжджати кататися на лижах в цей період», — сказав Берсе.

Reuters пише, що влада країни намагається вживати таких заходів, щоб не допустити занепаду економіки і запобігти поширенню вірусу.

У Швейцарії для запобігання поширенню інфекції діє правило 1,5-метрової соціальної дистанції. Після прибуття з низки держав потрібно проходити 10-денний карантин, за недотримання якого загрожує штраф у розмірі 10 тис. франків (близько $ 11,2 тис.). Захисні маски потрібно носити повсюдно в громадських місцях як всередині приміщень, так і на вулиці.

Число випадків інфікування в Швейцарії зросло за останню добу на 5 136 і досягло 373 831.

Нагадаємо, генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш попередив, що світ чекає найсильніший за 80 років економічний спад. Ніяка COVID-вакцина не зможе виправити шкоду, якої вже було завдано, вважає він.