Світ

Влада США не відає, що творить — Обама

Колишній лідер країни розкритикував принципи роботи нинішнього керівництва і закликав американську молодь зайняти активну громадську позицію.

Колишній президент США Барак Обама вважає, що пандемія коронавірусу продемонструвала нездатність нинішнього керівництва країни усвідомлювати наслідки своїх дій. Про це він заявив у відеозверненні до випускників старших класів американських шкіл, повідомляє ТАСС.

«Ця пандемія більше, ніж що-небудь ще, повністю й остаточно спростувала уявлення про те, ніби багато керівників усвідомлюють те, що вони роблять. Багато з таких навіть не прикидаються, що відповідають за що-небудь», — наголосив Обама.

Основою промови екс-глави держави став заклик до молоді зайняти активну громадську позицію.

Газета The New York Times розцінила звернення Обами як випад на адресу адміністрації чинного президента-республіканця Дональда Трампа перед листопадовими виборами у США.

Зазначається, що після закінчення терміну президентських повноважень у січні 2017 року демократ Обама в цілому уникав публічно критикувати рішення свого наступника.

Нагадаємо, колишній віце-президент Джо Байден залишився єдиним претендентом на висунення кандидатом у президенти США від демократів і випереджає у передвиборчій гонці свого суперника Дональда Трампа.

Раніше Обама вперше офіційно виступив на підтримку Байдена, як і колишній держсекретар США Хілларі Клінтон.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net