Men's & Women's

Volvo анонсували обмеження максимальної швидкості на всіх своїх авто

Про те, що автомобілі Volvo будуть мати обмежену максимальну швидкість (і мова зараз не про 250 км/год), у компанії повідомляли ще минулого року.

Тепер же настав час дій, і нещодавно про обмеження в 180 км/год на всіх автомобілях бренду було повідомлено на офіційній сторінці компанії, інформує Ukr.Media.

Крім того, в базове оснащення кожної з моделей шведської марки тепер входить ключ Care Key (в буквальному перекладі — «Ключ для турботи»), який дозволить водію встановлювати власне обмеження швидкості автомобіля (дійсне, коли використовується цей ключ).

Така функція актуальна, наприклад, якщо ви передаєте своє авто у тимчасове користування комусь іншому, або ж якщо хтось із членів вашої родини поки що не має достатнього досвіду водіння.

У компанії був цілий рік на те, щоб проаналізувати реакцію водіїв на обіцяне обмеження. Багато водіїв були незадоволені, про що прямо заявляють самі представники Volvo:

«Обмеження максимальної швидкості спричинило суперечки ще з моменту анонсування цього рішення. Причому деякі експерти поставили під питання право автовиробників встановлювати такі обмеження за допомогою доступних технологій».
Відповідаючи на можливі закиди, Volvo апелює до власного статусу компанії, яка є піонером в постановці питань про права та обов’язки автовиробників. Особливо коли йдеться про дії, які можуть врятувати життя людей. Навіть якщо це означає втрату потенційних клієнтів.

«Проблема з перевищенням полягає в тому, що після певних швидкостей технологій безпеки автомобіля і продуманих конструкцій інфраструктурних об’єктів не достатньо для запобігання серйозних травм і загибелі людей у разі аварії. Ось чому в більшості західних країн введено обмеження швидкості, хоча перевищення є повсюдними, стаючи найбільш поширеною причиною загибелі людей на дорогах».
Тим, хто хоче сперечатися з аргументацією Volvo, потрібно буде визнати, що вони виявляються на стороні людей, які бажають зберегти за собою право на дуже істотне перевищення. Тому що їхати зі швидкістю до 180 км/год по дорогах загального користування, не порушуючи при цьому правил дорожнього руху, можна тільки на німецьких автобанах або ж на острові Мен (Великобританії).

Крім перевищення швидкості, головними причинами порушення безпеки на дорогах Volvo назвали їзду в стані сп’яніння і відволікання від процесу керування автомобілем.

Компанія пообіцяла, що подальші розробки будуть стосуватися усунення цих чинників. Йдеться про технології стеження за станом водія з допомогою внутрішньої камери і сенсорів, яка також була анонсована раніше, ще в березні минулого року.

Як і обмеження швидкості, запропоноване рішення знайшло і прихильників, і противників.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net